Nieuwsbrief de Aandacht nr. 03 2019-2020

Woensdag 9 oktober 2019

4005 VP† Tiel

Verhalenverteller in de groepen 5 t/m 8†
Nieuwe wijze van communiceren met ouders†
Thema herfst
Verhalenverteller in de groepen 5 t/m 8†

Op maandagmiddag 14 oktober komt de verhalenverteller Eric Borrias bij ons op school. Hij zal aan de groepen 5 t/m 8 het verhaal 'een reis om de wereld in 80 dagen' vertellen.

Phileas Fogg gaat een weddenschap aan om in tachtig dagen de wereld om te reizen. Hij gaat samen met zijn knecht Passepartout op weg en maakt onder andere gebruik van de trein, paard en wagen, zeilschip, stoomboot en een olifant. De Britse rechercheur Fix zit hen echter op de hielen en verdenkt Fogg ervan 55.000 pond van de Bank of England gestolen te hebben. Zijn gelijkenis met de dief is sterk en zijn haast om weg te komen komt de rechercheur verdacht voor. Lukt het Fogg om zijn weddenschap te voltooien?

Zijn avonturen voeren van Engeland naar ItaliŽ, van Egypte naar India, China, Japan en Amerika.

Nieuwe communicatiewijze met ouders: Parro†
Na de kerstvakantie gaan we op De Achtbaan starten met een nieuwe manier van communiceren met ouders. Net als op alle andere scholen van SKOR gaan we een app gebruiken om ouders te informeren. De tijd van briefjes vanuit school is daarmee verleden tijd, we gaan vooral digitaal met u communiceren. Het programma dat we gaan gebruiken heet Parro en is gekoppeld aan ons leerling administratiesysteem ParnasSys. Het voordeel is dat we u vlot kunnen informeren over actuele zaken op school en in de klas. We kunnen er o.a. digitaal ouderavonden mee plannen of hulp bij activiteiten op school. U geeft zich dan via de app op.†
Mocht uw interesse zijn gewekt, er is een filmpje dat u meer informatie geeft over Parro. Eigenlijk is dit filmpje bedoeld voor leerkrachten, maar het geeft u ook een beeld van de mogelijkheden van Parro. Als u op onderstaande link klikt, dan kunt u het bekijken:†https://youtu.be/vNnGQSvkYJ8
Thema herfst
Na de herfstvakantie starten de kleutergroepen met het thema herfst. Voor de inrichting van het grote huis zijn wij nog op zoek naar eikels, dennenappels en hazelnoten. Deze kunt u afgeven bij de kleuterjuffen. Ook zijn wij op zoek naar een rode parasol.
Alvast bedankt.