Nieuwsbrief de Aandacht nr. 01 2019-2020

Woensdag 11 september 2019

Basisschool de Achtbaan
Meeslaan 23
4005 VP† Tiel
Tel. 0344 612 410

www.achtbaanschool.nl
Onderwerpen:
Het Ouderportaal
1e Heilige Communie
Open Dag in cultuurgebouw Zinder
Goed gedaan!
GEZOCHT BOEKENPLANOUDERS!
Lampionnenoptocht 2019
Kinderboekenweek
Ontruimingsoefening
Sportfriends
Het Ouderportaal

Beste ouder(s),††

Sinds dit schooljaar hebben we een nieuwe module toegevoegd aan ons administratiesysteem ParnasSys, namelijk het Ouderportaal.††
In het Ouderportaal kunt u de NAW- gegevens van uw kind(eren) bekijken en wijzigen. Dit is voor u als ouder heel gemakkelijk, en voor school ook. Dan zorgen we samen dat deze gegevens steeds up-to-date††zijn. Komende jaren gaan we meer modules toekennen aan het Ouderportaal, hier houden wij u van op de hoogte.††

U ontvangt vrijdag a.s. in een aparte mail inloggegevens om in te kunnen loggen in het Ouderportaal. Log gerust eens in (via ouders.parnassys.net) om de gegevens van uw kind(eren) te bekijken. Als u niet in kunt loggen, wilt u dan een mailtje sturen naar jessica.roelofse@skor-scholen.nl?††

Wanneer u nog vragen heeft, dan horen wij dit graag.

Met vriendelijke groet,†
Jessica Roelofse

Contactpersoon Parnassys Stichting SKOR

1e Heilige Communie
Ouders van kinderen die in het schooljaar 2019-2020 de 1e Heilige Communie gaan doen opgelet! †


Dit schooljaar gaan wij in de Dominicuskerk weer beginnen met de voorbereidingen voor de 1e Heilige Communie. Tijdens de voorbereiding werken wij met de kinderen aan het project "Blijf dit doen." Een aantal bijeenkomsten wordt gepland tijdens de zondagmorgenviering en een aantal op de maandagmiddag . De data zijn zo gepland dat u, naast de bijeenkomsten met de werkgroep, ook met uw kind(eren) tijdens reguliere en bijzondere vieringen naar de kerk kunt gaan. De kinderen kunnen dan deelnemen aan de kinderwoorddienst. U moet hierbij denken aan de advents- en vastentijd.†
Activiteiten zoals een rondleiding in de kerk en een creatief uitje staan ook dit jaar weer op het programma.†
Tijdens de voorbereiding worden er ook 1 of 2 ouderavonden georganiseerd waarin u wordt geÔnformeerd over het project. De pastoor en/of de pastoraal medewerker zullen de inhoudelijk kant bespreken.
De datum van de communieviering zal worden gepland op een zaterdag in april of mei 2019. Aan het project van de Eerste heilige Communie zijn kosten verbonden. Deze bedragen 25,00 euro. In dit bedrag is het werkboek, het uitje en de materialen opgenomen.
Wilt u uw zoon of dochter dit jaar opgeven voor de 1e Heilige Communie dan kunt u dit doen tot 31 oktober a.s. Dit kan via de site van de Dominicus parochie (www.suitbertusparochie.nl). Onder het kopje aanbod vindt u bij 'communie' het aanmeldingsformulier. Zodra wij dit binnen hebben ontvangt u van ons een mail met verder informatie.

Met vriendelijke groet,†

Werkgroep EHC Tiel
Helna Coenen, Janneke Broers
en Anne-Marie van Rossem

Open Dag in cultuurgebouw Zinder
Derde Open Dag in cultuurgebouw Zinder op zaterdag 7 september

TIEL - In september start het nieuwe cursusseizoen van Zinder Educatie in Tiel en dat wordt afgetrapt met de Open Dag op zaterdag 7 september. Van 11.00 tot 14.00 uur zijn er allerlei dans-, theater-, muziek-, beeldende kunst,- en mediaworkshops te volgen, wordt er opgetreden en kunnen geÔnteresseerden kennismaken met de docenten. Ook de andere onderdelen van Zinder worden gepresenteerd, zoals Zinder Expo en Cafť.

Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers wel 20 instrumenten uitproberen en worden er danslessen gegeven in allerlei stijlen: van klassiek ballet tot hiphop. De afdeling beeldende kunst geeft workshops 'keramiek' en 'tekenen & schilderen', er is een inloopworkshop 'animatie' en een 'theater mee-doe-les'. Bekijk het complete programma op
www.zinder.nl.

Ook door andere onderdelen van Zinder worden activiteiten georganiseerd. Zo is er in de Zinder Expo een expositie met de workshop 'maskers maken' en zorgt Zinder Cafť voor heerlijke lunchgerechten en verfrissende drankjes. Kinderen kunnen zich laten schminken, spelletjes doen op het plein of een kijkje nemen in het Medialab van de bibliotheek.

Free Soulparty van Zinder Podium
Om 20.00 uur sluit Zinder Podium de Open Dag feestelijk af met een Free Soulparty. DJ Fullscale en DJ Maurice JuliŽnne draaien dan soulvolle plaatjes waar lekker op gedanst kan worden.

Bekijk het complete programma op
www.zinder.nl.
Voor meer informatie of interview- en opname-aanvragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Charlotte Reinders, manager Zinder Educatie van Cultuurbedrijf Tiel, telefoon 0344 640 699 of e-mail creinders@cultuurbedrijftiel.nl.

Foto: Zinder Tiel organiseert Open Dag op zaterdag 7 september
Fotograaf: Jan Bert Vonk

Goed gedaan!
In les 1 van Goed gedaan! Staat het onderwerp 'wennen' centraal.
Er wordt stilgestaan bij het feit dat veranderingen en nieuwe taken soms spannend zijn omdat je er nog niet aan gewend bent. Het helpt† wanneer je jezelf dan moed inspreekt en let op leuke kanten.
Ook aan mensen die je nog niet (goed) kent moet je soms even wennen. Je leert elkaar sneller kennen wanneer iedereen zich voorstelt en iets over zichzelf vertelt.


GEZOCHT BOEKENPLANOUDERS!
Om het boekenplan door te laten gaan zijn wij op zoek naar boekenplanouders!
Wat wordt er van je verwacht?†
Je krijgt een groepje van 5 a 6 leerlingen toegewezen. Iedere leerling vertelt kort iets over zijn boek, wat hij/zij de afgelopen thuis heeft 'gelezen'. Hierbij stel je ook wat vragen en je neemt de rest van de kinderen in het verhaal mee.
Na het lezen met de kinderen ga je de boeken ruilen (zonder de kinderen).
Komt u ons helpen?†

Boekenplan vindt plaats op de volgende dagen:
Op woensdag 16 oktober worden de boekenplanboeken uitgedeeld
Woensdag 13 november
Woensdag 11 december
Woensdag 15 januari
Woensdag 19 februari
Woensdag 25 maart
Woensdag 13 mei
Woensdag 17 juni + inleveren boeken

Kunt u niet alle dagen? Geen probleem! Alle hulp is van harte welkom!
U kunt zich opgeven bij de kleuterjuffen.
Lampionnenoptocht 2019
Op donderdagavond 12 september zal de officiŽle opening van het Fruitcorso 2019 plaatsvinden. Voorafgaande aan deze opening zal er een lampionnenoptocht door de stad gelopen worden.
Een stoet met kinderen (en ouders) zal bij avondlicht met lampionnen en met een dweilorkest een route vanaf het Flipje & Streekmuseum door de stad lopen. Vervolgens verzamelen zij bij het Kalverbos om met elkaar om 20:00 uur de officiŽle opening te kunnen verrichten.


Kinderboekenweek
Van 2 t/m 18 oktober vindt de kinderboekenweek weer plaats. Het thema dit jaar is 'reis je mee?'
Op donderdag 17 oktober wil de commissie een vossenjacht organiseren. Hiervoor zijn wij op zoek naar ouders die een (bijzonder) vervoersmiddel hebben of materialen/kleding behorende bij een bepaald voertuig.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wielrenner, scooterrijder, motorrijder, maar ook meer bijzondere mogelijkheden als tuk tuk, 45 km wagentje, conducteur, piloot, enz...
Deze voorwerpen kunnen dan gebruikt worden door de vossen van de vossenjacht.

Als u ons hieraan kunt helpen mag u dat doorgeven bij juf Laura L of juf Suze. (beide groep 4)
Ontruimingsoefening
Op maandag 16 september zal er 's ochtends een ontruiming van het gebouw plaatsvinden om 9.00 uur.
Deze oefening is gepland en de leerlingen zijn hiervan op de hoogte. Er kan dit schooljaar ook een ongeplande oefening plaatsvinden. Deze oefeningen zijn nodig om de veiligheid van alle leerlingen en medewerkers te vergroten.
Voor de jonge kinderen kan dit een spannend moment zijn, vooral het alarm kan indruk maken.
Mocht uw kind hierover vertellen dan kunt u hierover meepraten.

Sportfriends
Op zaterdag 28 september is er de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende Tielse sportverenigingen in het centrum van Tiel.
Klik hier om de flyer te openen.