Nieuwsbrief de Aandacht nr. 05 2018-2019

Studiedag
  Invloed van ouders op schoolprestaties van kinderen

Week van de mediawijsheid, groepen 7 en 8

Heb jij het onder de duim?

Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, met je volgers delen wat je vandaag hebt meegemaakt of op zoek naar een nieuwe date? Je duim regelt het allemaal.

Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Daarbij hoort ook dat je je bewust bent van wat allemaal nodig is om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds digitaler wordt.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken. We onderzoeken waaraan je vandaag de dag moet voldoen om jezelf ‘mediawijs’ te kunnen noemen en stellen jong en oud de vraag: ‘Heb jij het onder de duim?’

De groepen 7 en 8 spelen in deze week het spel MediaMasters. Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande website:

Hertenkamp

Alweer ruim 1,5 jaar geleden hebben wij met de sponsorloop gelopen voor het Hertenkamp.
Zoals al eerder aangegeven is, wilden ze van het sponsorloopgeld een paardenstal bouwen.
Het heeft even geduurd maar de paardenstal is nu klaar.

Namens het Hertenkamp willen wij alle leerlingen uitnodigen om op woensdag 14 november om 14:00 de stal feestelijk te komen openen.

Oudervragenlijst

Voor de herfstvakantie hebben we u gevraagd om een oudertevredenheidsonderzoek in te vullen. Iedere 2 jaar vragen we ouders naar hun bevindingen over de school. Voor ons is het belangrijk en fijn om te weten wat er leeft onder de ouders. Uw ervaringen worden besproken in het teamoverleg en zaken ter verbetering kunnen worden opgenomen in het onderwijskundig jaarplan. Op dit moment heeft 18% van onze ouders de vragenlijst ingevuld. Het zou ontzettend fijn zijn als u -indien u dit nog niet heeft gedaan- de vragenlijst invult. Het geeft ons weer input, ook als u erg tevreden bent over de school.

Studiedag terugkoppeling

Vorige week maandag heeft het team een studiedag gehad waarover we u graag informeren. Centraal op deze studiedag stond het rekenonderwijs op onze school. We hebben geconstateerd dat we ons rekenonderwijs willen verbeteren en dat begint met het ontwikkelen van een visie op rekenonderwijs. Wat vinden we belangrijk in het rekenonderwijs en wat betekent dit voor het aanbod aan de leerlingen? We hebben het gehad over de vertaalcirkel, hoe kinderen tot een antwoord op een som komen en hoe je als leerkracht kinderen hierin kunt begeleiden. De komende weken krijgt deze studiedag vervolg in teambijeenkomsten waarin we concreet afspraken met elkaar gaan maken. Uiteindelijk willen we in schooljaar 2019-2020 een keuze gaan maken voor een nieuwe rekenmethode, passend bij onze visie.

Invloed van ouders op schoolprestaties van kinderen

Op de studiedag hebben we als team ook gekeken naar de invloed van de leerkracht op de schoolprestaties van kinderen en de invloed die ouders hebben op deze schoolprestaties.
Wist u dat u als ouder veel invloed heeft op de schoolprestaties van uw kind? Als u belangstelling heeft voor school door regelmatig aan uw kind te vragen wat het op school heeft geleerd, als uw verwachtingen heeft van uw kind en het daarin stimuleert en als u thuis met uw kind leest, dan blijkt uit onderzoek dat uw kind daar beter van gaat leren op school. Ouders en leerkrachten dragen samen zorg voor het welbevinden en de prestaties van uw kind op school.