Nieuwsbrief de Aandacht nr. 03 2018-2019

Boekenplan
  Eierdozen gezocht

Kinderboekenweek

Vanmorgen is de jaarlijkse Kinderboekenweek geopend met "Jo-ho-ho, de Kom-erbij-Vriendschap-show", een toneelstuk door de kinderboekenweekcommissie. De komende tweeënhalve week (tot de herfstvakantie) zal er op school veel aandacht zijn voor boeken en leespromotie. De groepen krijgen allerlei leesopdrachten in de klas, er wordt een vriendjesspeurtocht georganiseerd en op vrijdag 19 oktober wordt de Kinderboekenweek (weken!) gezamenlijk afgesloten in de grote hal met een afsluitend toneelstuk en het zingen en dansen van "Kom er bij" van Kinderen voor kinderen. Een mooie periode om thuis bezig te zijn met lezen en voorlezen.

Denkt u ook nog aan het Kinderboekenfestijn in de bibliotheek: zaterdag 6 oktober vanaf 13.45 uur? Afgelopen vrijdag hebben de kinderen hierover informatie mee naar huis gekregen.

Wijkorkest

Heb jij zin om samen met andere kinderen muziek te maken en met een orkest bij jou in de buurt op school op te treden? Dat kan in het Wijkorkest bij jou in de buurt! Alle kinderen vanaf groep 6 kunnen meedoen.

Ook als je nog geen instrument kunt bespelen, ben je welkom. Voorafgaand aan de orkestrepetities krijg je vier lessen op het instrument van jouw keuze.
De instrumentlessen beginnen vanaf woensdag 31 oktober of donderdag 1 november in Zinder, Rechtbankstraat 1 in Tiel. De orkestrepetities starten vanaf woensdag 28 of donderdag 29 november op één van de onderstaande locaties:
• De Regenboog, Mr. Rinkstraat 19 op woensdag om 15.15 uur
• De Moespot, Wadensteinlaan 46a op donderdag om 15.15 uur
• De Waaijer, Kornoelje 1 op donderdag om 15.15 uur
Op woensdag 20 februari 2019 geven we concerten op basisscholen in Tiel en op donderdag 20 juni 2019 spelen we samen met Muziek in de Klas in de Agnietenhof.
Kijk voor het volledige rooster op ww.zinder.nl/educatie onder het kopje Wijkorkest.

Kosten
Deelname aan de repetities van het Wijkorkest is gratis. Speel je nog geen instrument, dan moet je de instrumentlessen volgen. Deze kosten € 15,-
Heb je zelf nog geen instrument? Geen probleem! Je kunt er voor de duur van het project eentje huren voor slechts € 15,-.

Welke instrumenten kun je bespelen?
Je kunt kiezen voor gitaar, viool, dwarsfluit, cello, piano, saz, hobo, klarinet, accordeon, trompet en slagwerk.

Doe je mee?
Geef je dan nu op via de website
www.zinder.nl/educatie en klik op Wijkorkest.

Meer informatie: educatie@cultuurbedrijftiel.nl of tel: 0344-636060

Boekenplan

Woensdag 17 oktober worden de boekenplantassen weer meegegeven. Het is de bedoeling dat u het boek voorleest aan uw kind. Probeer vragen te stellen over het boek. Leg het daarna op een zichtbare plaats in uw huis zodat uw zoon/dochter het boek nog eens kan pakken. Bovendien zit er ook een leuk werkje bij, wat u met uw kind kan doen.
Het is goed voor de woordenschat van uw kind, wanneer het boek meerdere malen wordt voorgelezen.

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste boekenplanouders/grootouders die in één van de kleutergroepen interactief willen voorlezen aan de kinderen. U probeert zo veel mogelijk de kinderen te laten vertellen over het boek, of u stelt vragen over het boek.
Lijkt u dit leuk? U kunt zich opgeven bij de kleuterjuffen.

Eierdozen gezocht

De bovenbouw zou graag eierdozen willen hebben voor de crealessen. Wilt u ze bewaren? Alvast hartelijk dank!